Loading...

Plan

Opzet van het plan

Ons plan bevat meer dan alleen huizen bouwen. Wij gaan een woongemeenschap creëren die op een verantwoordelijke wijze omgaat met elkaar, de omgeving en de natuur.

Om ons plan te realiseren, werken we samen met een aantal partners die bij onze uitgangspunten passen. Ook in de toekomst blijven we nadrukkelijk op zoek naar dergelijke samenwerkingsvormen.

Opzet van het plan groene cirkel
De huizen

De huizen

De huizen krijgen een flexibele indeling. Dit betekent dat je ze aan kunt passen aan de behoeften van een bepaald moment.

De basis bestaat uit een kleine woning die tijdelijk vergroot kan worden. Je kunt daarbij denken aan een kamer die je deelt met je buren. Deze gemeenschappelijke kamer kun je dan gebruiken als je daar behoefte aan hebt, zonder je privacy op te heven. Ook de keuken zou je tijdelijk groter kunnen maken. Dat kan handig zijn als er eters komen.

Daarnaast denken we aan een logeerhuis, waar gebruik van kan worden gemaakt voor een logeerpartij.

De centrale ruimten

Ontmoeten staat voor ons centraal. Het plan wordt dan ook zo ontworpen, dat we elkaar dagelijks kunnen tegenkomen.

Het buurthuis met zorgfunctie vormt het centrum voor de hele wijk. Deze moet voldoende ruimte bieden aan alle activiteiten. Daarnaast hebben we een werkplaats nodig voor het onderhouden van onze buitenruimte en de huizen. In de werkplaats gaan we onze gereedschappen opslaan. Ook willen we er een hobbyruimte inrichten waar de buurtbewoners gebruik van kunnen maken.

De centrale ruimten groene cirkel
Voortgang

Voortgang

We zitten nu in de voorbereidingsfase. Op dit moment zijn we aan het onderzoeken wat er allemaal mogelijk is. Alle facetten komen aan bod, ook financieel. Het is een geweldige uitdaging!

Op deze site kun je steeds de voortgang volgen.