Loading...

Project

Ripple

Het ripple concept gaat gebruikers ertoe aanzetten om elkaar te ontmoeten en een milieuvriendelijke levenswijze te handhaven. Dat wordt onder andere gestimuleerd door ruimtes en apparaten met buren te delen.

Het ripple concept is een flexibel, toekomstbestendig concept, waarmee een duurzame en zorgzame levenswijze wordt gestimuleerd. Het zal anderen zeker inspireren.

Het eerste ripple project is inmiddels voltooid en VIRTUe is klaar voor de volgende stap!

Ripple groene cirkel
Toekomstbestendig

Toekomstbestendig

We gaan gebruikers stimuleren om elkaar te ontmoeten en de sociale cohesie bevorderen. Daarnaast voelen wij ons verantwoordelijk voor een toekomstbestedinge bouwwijze. We zien dat als een vanzelfsprekendheid. Dit betekent onder meer dat we gaan zorgen voor:

  • minimalisering CO2eq van materialen;
  • demontabel bouwen;
  • uitstekende isolatie;
  • gezond binnenklimaat;
  • waterbuffering;
  • zelfvoorziening in energieproductie.

Duurzame stimulans

Om het maximale uit eigen energieopbrengsten te halen, heeft team VIRTUe EQUI ontwikkeld. EQUI is een slim systeem, dat middelt in de vraag en aanbod van energie.

Huishoudelijke apparaten kunnen worden ingepland via een gebruiksvriendelijk display. Op deze manier worden bewoners aangemoedigd om evenwichtig om te gaan met hun energieconsumptie.

Duurzame stimulans groene cirkel
Samen sterker

Samen sterker

Door de flexibele opzet van dit project, stimuleren wij gebruikers om elkaar te ontmoeten, zonder afbreuk te doen aan privacy. Daarmee bevorderen wij de sociale cohesie en staan we samen sterker.

Het delen van apparaten en gereedschappen leidt tot het delen van kennis en tot interactie tussen de bewoners en de wijk.

Daar waar dat mogelijk is, verhogen wij de biodiversiteit en nemen wij zelfvoorzienende maatregelen.

Benieuwd naar alle ontwikkelingen rondom team VIRTUe?