Loading...

Project

Ripple

Het ripple concept gaat bewoners ertoe aanzetten om elkaar te ontmoeten en om op een milieuvriendelijke en duurzame manier te leven. Dat wordt onder andere gestimuleerd door ruimtes en apparaten met buren te delen.
Het ripple concept is een flexibel, toekomstbestendig concept, waarmee een duurzame en zorgzame levenswijze wordt gestimuleerd. Het zal anderen zeker inspireren.

Het eerste ripple project is inmiddels voltooid en VIRTUe is klaar voor de volgende stap!Ripple groene cirkel

Flexibel

De gebouwen zijn flexibel ontworpen en opgedeeld in verschillende lagen. Iedere laag heeft een eigen levensduur. Deze lagen kunnen los van elkaar vervangen of verbouwd worden. Dat bespaart enorm veel afval in de toekomst.

Het gebouw bestaat uit 3 vaste blokken met de badkamer, keuken en woonkamer. De ruimtes tussen deze blokken kunnen als extra slaapkamer dienen als er een gezin woont, maar kan met groot gemak ook tot een hobbyruimte voor de gemeenschap worden verbouwd.Schaalbaarheid

Het ontwerp draait ook om schaalbaarheid. Dat betekent dat het concept op verschillende manieren uitgevoerd kan worden. In Sint-Oedenrode zal dat op de getoonde manier zijn. Ergens anders kan het door de modulaire opbouw een andere vorm aannemen of zelfs op een bestaand gebouw worden geplaatst.
De kernwaarden blijven hetzelfde: vaste kernen met flexibele, gemeenschappelijke ruimtes, die een mooie gemeenschap kunnen onderhouden.

Dit zorgt ook voor betaalbaarheid, omdat het concept op meerdere plekken uitgerold kan worden. 


 

 

Schaalbaarheid groene cirkel

Toekomstbestendig

De gebouwen met groene daken zijn volledig van hout en passen mooi in het landschap. Hout is een natuurlijk bouwmateriaal, dat CO2 opslaat.
De groene daken isoleren de huizen, vangen water op en bieden een plek voor vogels en insecten. Mens en natuur komen hier samen.

We kiezen voor een verantwoord en duurzaam materiaalgebruik, zoals een helofytenfilter om water te besparen en slimme energiesystemen. We gaan zuinig om met de aarde.
Daarmee biedt het grote voordelen voor de bewoners, zoals een lager energietarief en een gezonde- en activerende omgeving. 

Samen sterker

Door de flexibele opzet van dit leefconcept, stimuleren wij op een ongedwongen manier elkaar te ontmoeten, zonder afbreuk te doen aan privacy. Daarmee bevorderen wij zowel de onderlinge sociale cohesie, als die met de wijk. Zo staan we samen sterker.
Waar dat mogelijk is verhogen wij de biodiversiteit en nemen zelfvoorzienende maatregelen.

Ook het delen van apparaten en gereedschappen zal leiden tot het delen van kennis en interactie tussen de bewoners onderling en met de wijk.

Benieuwd naar alle ontwikkelingen rondom team VIRTUe?Samen sterker groene cirkel