Loading...

Nieuws 2022

Onderzoek naar woningtekort Sint-Oedenrode gestart

Vanaf nu kan iedereen de enquête invullen via deze link naar de enquête, via groen-grijsrooi.nl of social media. Het bestuur van Groen-grijs Rooi vroeg Maurice van Osch waarom hij het een mooi initiatief vindt. Hij is er, als ‘meedenker’, vanaf het begin bij betrokken. “Er zijn verschillende redenen”, aldus Maurice. “Laat ik eerst de thema’s toelichten:

Groen Jonge gezinnen worden specifiek uitgenodigd om mee te doen. Zij vormen de toekomst en hebben eigentijdse kennis en vaardigheden. Ze voelen steeds vaker de noodzaak om extra aandacht te hebben voor ons erfgoed, onze Rooise natuur, ons groen.

Grijs Oud hoort bij jong en omgekeerd: ze zijn elkaars verlengde. Ervaring en wijsheid brengen rust en bestendigheid. Mensen met ervaring hebben veel te bieden.

Rooi Als het ergens kan, dan is het hier in Rooi: het groene dorp met het sociale gezicht. Hier weet men elkaar al snel te vinden. Bij dit mooie bewoners-initiatief, zonder commerciële belangen, staan onderlinge ontmoetingen en wederzijdse belangstelling centraal. Hier heeft het alle mogelijkheden om uitgevoerd te kunnen worden. Het win-win-model zit hem niet in de centen, maar in de ontmoetingen en de nabuurzorg. Met elkaar en om elkaar, over en weer.

Groeimodel Groen-grijs Rooi zoekt nadrukkelijk deelnemers die ook zelf wat willen doen; ideeën inbrengen, meepraten en meedenken. Er is veel plaats voor nieuwe plannen en talenten. Het is immers een ‘bottom-up’ concept, waarvan alleen de grote lijnen vastliggen.

Ik vind de plannen van Groen-grijs Rooi vernieuwend en sociaal, met respect voor de natuur en voor elkaar”, concludeert Maurice van Osch. “Het is een gezond concept”.

De komende weken treedt Groen-grijs Rooi actief naar buiten met meer informatie over het onderzoek en het wooninitiatief, hetgeen ook te volgen is via social media. Voor meer informatie kun je contact opnemen via: secretariaat@groen-grijsrooi.nl of tel: 06 5191 9533.